Wie zijn wij?


Dierenambulance Midden-Limburg is in 2005 opgericht met als doel om hulp te verlenen aan zieke, gewonde of noodlijdende dieren. Inmiddels is onze Dierenambulance uitgegroeid tot een professionele organisatie met Weert als haar standplaats.  

Onze Dierenambulance maakt geen onderscheid tussen gezelschapsdieren en natuurdieren; wij proberen iedereen, die een probleem heeft met dieren te voorzien van advies en eventueel hulp waarbij het dierenwelzijn voorop staat.  Wij beschikken over diverse ambulances die volledig gekeurd en uitgerust zijn met de juiste hulpmiddelen.  

Dat alles binnen het kader van de wet en de bestaande afspraken met gemeenten, asielen en overige instanties.

Dierenambulance Midden-Limburg is 24 uur en 7 dagen in de week bereikbaar op 06-11295306.

Het werk bij de ambulance wordt voor maar liefst 99% door vrijwilligers uitgevoerd! Mensen die zich geheel belangeloos en vaak naast een druk privéleven toch ook nog inzetten voor de dieren. Onze vrijwilligers zijn dan ook van onschatbare waarde!  Wat doen wij?


De Dierenambulance biedt hulp aan zieke en gewonde dieren in heel Midden-Limburg (m.u.v. Gemeente Echt-Susteren).  Bekijk hier ons werkgebied.

Heeft u ons nodig voor een dier in nood? Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar op telefoonnummer: 06-11295306 


In de avond en nachturen rijden wij alleen voor spoedmeldingen.  


U kunt ons inschakelen voor: 

 • Gewonde, gevonden huisdieren en natuurdieren. Let op: Bel eerst voor advies, raap nooit zomaar een natuurdier op!
 • Vermiste en (gewonde) gevonden huisdieren m.u.v. Gemeente Nederweert.
 • Het vervoeren van uw huisdier naar een door u vastgestelde eindbestemming tegen de geldende ritprijs van €30 binnen ons werkgebied.  
 • Het ophalen van gevonden overleden dieren in de gemeente Weert.

Helaas kunnen wij als dierenambulance niet alles. Wij zijn gebonden aan bepaalde wet- en regelgeving, maar ook onderlinge afspraken met instanties. Natuurlijk helpen we u met advies en een verwijzing naar de juiste instantie.  Op drukke dagen kunnen wij vragen om het dier naar onze basis te brengen. U kunt ons niet inschakelen voor:  

 • Overlast van wilde katten. Bel hiervoor Dierenasiel de Beestenboel op 0495 563 981 
 • Gevonden (gewonde) honden en katten in de gemeente Nederweert wordt verzorgt door Dhr Linders. Te bereiken op 0495 632 378 of 06 221 085 29
 • Gevonden overleden dieren in de gemeentes Nederweert, Leudal, Roermond, Maasgouw en Roerdalen. Bel hiervoor de gemeente zelf.  
 • Wij mogen niet op ‘eigen terrein’ komen, hiervoor is de terreineigenaar verantwoordelijk. In dringende noodsituaties kunt u de politie bellen en zullen wij indien nodig opgeroepen worden voor assistentie. 
 • Verwaarlozing, mishandeling e.d. Hiervoor kun u terecht bij de dierenpolitie op 144.
 • Wij mogen uit veiligheidsoverwegingen niet op de snelweg komen. Bel hiervoor naar Rijkswaterstaat op 0800-8002. Zij zullen indien nodig ons inschakelen voor assistentie.  
 • Overlast van dieren. Hiervoor kunt u bij uw gemeente terecht. Wij kunnen in bepaalde gevallen wel advies geven.
 • Landbouwhuisdieren.  Hier vallen ook de dieren onder die als ‘huisdier’ worden gehouden, zoals mini-varkens, kippen etc. Onze ambulance is voor landbouwhuisdieren niet geschikt. Deze dieren moeten voldoen aan diverse strenge richtlijnen voordat zij op transport mogen. Hiervoor kunt u de dierenpolitie op 144 of de gewone politie op 0900 88 44 inschakelen.
 • Het vervoeren van schadelijke exotische dieren die op de Unielijst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is uitgegeven (NVWA)