Huisdier gevonden, wat nu?


Al onze gevonden huisdieren zijn gemeld bij Amivedi.nl en zijn gecontroleerd op een chip.  


Gevonden honden 

De meeste hondeneigenaren zijn al druk bezig met het zoeken naar hun trouwe viervoeter. Wij adviseren om even een rondje te lopen en passanten / buurtbewoners te vragen of zij de hond herkennen. Als het kan plaats een berichtje op facebook. Vaak zien we dat de eigenaar zich dan binnen een half uur meldt.  

Bel ons ook op 06 112 95 306. Het kan zijn dat de eigenaar de vermissing al bij ons gemeld heeft. Is dit niet het geval dan komen wij de hond, mits ingevangen, halen. M.u.v. gemeente Nederweert.  


Gevonden katten 

In Midden-Limburg leven heel veel (zwerf)katten. Vele katten mogen van hun eigenaar buiten op avontuur. Het kan dus zijn dat de kat een thuis heeft in de buurt. Voer aangelopen katten niet! Geef je ze toch eten dan is de kans zeer groot dat ze blijven hangen of terugkeren.  


Overige huisdieren 

Indien ingevangen halen wij in ons werkgebied ook overige huisdieren op. Denk hierbij aan volière vogels, konijnen, cavia’s etc.   

Wanneer deze dieren worden binnengebracht blijven ze 2 weken eigendom van de gemeente; dit is de wettelijke regeling.  De eigenaar kan zich dan binnen deze 14 dagen melden en het dier weer ophalen. De Dierenambulance  zal daarvoor een redelijke vergoeding vragen. 

Na deze 14 dagen wordt het dier eigendom van de Dierenambulance en zal er een goed plaatsje voor worden gezocht.  

Meer informatie over gevonden reptielen en amfibieën vind u hier.