Dierenliefde, Vrijwilligers en Geld


Dat zijn de speerpunten die ons draaiende houden. De dierenliefde is in overvloed aanwezig en extra vrijwilligers kunnen we altijd gebruiken. Helaas geldt die overvloed niet voor onze financiële status.  

Om de Dierenambulance draaiende te houden is er jaarlijks veel geld nodig. De gemeentes zorgen helaas maar voor een zeer klein deel van alle kosten. Daarom is de Dierenambulance voor haar financiering enorm afhankelijk van haar eigen activiteiten en donaties. Twee derde deel van de inkomsten bestaan uit donaties en giften.  

Door ons te steunen draagt u rechtstreeks bij aan het helpen en voorkomen van onnodig dierenleed.  Ja, ik wil helpen! Wat kan ik doen?


Steun in natura

Recyclen en ons steunen, gaat hand in hand samen. Een van onze inkomstenbronnen is het inzamelen van recyclebare materialen. Samen zorgen we voor een schoner milieu! 

Oud ijzer  Ook zink, aluminium of koper is meer dan welkom. 

Inktcartridges en toners  Cartridges en toners horen niet in de vuilnisbak, maar kunnen op een ecologisch verantwoorde manier gerecycled worden. Bedrijven, scholen maar ook particulieren mogen hun lege cartridges en toners bij ons afgeven. 

ICT-Materiaal  Zowel klein als groot ICT-Materiaal kan binnengebracht worden. Klein ICT-Materiaal zoals kabels, muizen, toetsenborden, gsm’s, modems, adapters etc. etc. maar ook groot ICT-Materiaal zoals desktop, laptops en servers.  

Lege statiegeld flessen   Lever uw lege statiegeld flessen bij ons in. 

Cadeaubonnen  Heeft u ergens nog geldige cadeaubonnen liggen en weet u niet wat u ermee moet? Geef ze dan bij ons af. Wij krijgen voor elke cadeaubon die nog geldig is een kleine vergoeding!   

Bovenstaande materialen kunt u elke dag tussen 9.00 en 18.00 afgeven in de daarvoor bestemde bakken bij de voordeur. De cadeaubonnen graag in de brievenbus aan de poort doen.  


SponsorKliks

Doet u ook regelmatig uw aankopen online? Dan kunt u nu met uw aankopen ons gratis steunen!

Door op de afbeelding te klikken verschijnt onze Sponserkliks-Pagina met een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue, Mediamarkt en Thuisbezorgd.nl. Door in het overzicht op de betreffende webwinkel te klikken wordt u veilig doorgeleid naar de officiele webshop. U kunt winkelen zoals u dat altijd gewend bent. Het werkt helaas niet wanneer u al een app van de betreffende winkel op uw telefoon of tablet heeft staan.

Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert ons een commissie op. U betaalt alleen voor uw aankopen, het kost u dus niets extra.


Schenken en Giften

Wist u dat een groot deel van uw gift terug kunt krijgen van de belastingdienst? Dit kan heel eenvoudig door uw gift vast te leggen als periodieke schenking.

Wij zijn geregistreerd als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Deze giften hoeven dan ook niet vastgelegd te worden bij een notaris. De belastingdienst heeft daartoe een eenvoudig document voor gemaakt. Download hem hier. Benieuwd naar uw belastingvoordeel? Bereken het hier.

Vul het formulier in en onderteken deze. Het formulier kunt u aan ons mailen of opsturen. Wij retourneren het zo snel mogelijk.

Stichting Dierenambulance Midden-Limburg
Graafschap Hornelaan 201
6001 AC Weert

administratie@damiddenlimburg.nl

LET OP!

U hoeft de formulieren niet naar de belastingdienst te sturen. Bewaar het ‘exemplaar voor de schenker’ goed. De belastingdienst kan bij controle van uw aangifte hier schriftelijk om vragen.


Nalatenschap

Naast andere mogelijkheden kunt ook een donatie geven wanneer u komt te overlijden om zo dan ook de dieren in nood helpen.

Het lijkt op het benoemen van een erfgenaam met daarin twee grote verschillen. Erfgenamen krijgen allemaal een gelijk deel van de erfenis, terwijl een legaat een vastgelegd bedrag of bepaalde waardevolle (on)roerende goederen krijgt.

Weet u precies welk bedrag of welke goederen (kunst, effecten of een huis bijvoorbeeld) u wilt nalaten aan een goed doel? Dan is een legaat vastleggen de beste optie, omdat het goede doel dan niet aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele schulden van het nalatenschap (dit is bij erfgenamen een ander verhaal). De executeur, degene die uw zaken na uw overlijden regelt, handelt eerst de financiële zaken rond het nalatenschap af.